0

Ducati planira nove modele sa V4 motorom

Izvršni direktor kompanije Ducati, Klaudio Domenikali, otkrio je da renomirani proizvođač planira još V4 modela. Kao razlog za takvu odluku, naveo je uspeh modela Panigale V4. Ducati planira da u narednih 5 godina lansira 29 novih motocikala, a među njima će se naći i dvotočkaši iz segmenata u kojima kompanija u ovom trenutku nije prisutna. To znači da će V4 agregat biti korišćen na različitim platformama.

I mada nema informacijma gde ćemo videti Desmosedici Stradale V4, zapremine 1.103 kubika, kao i njegovih 215 KS, poznavaoci prilika u industriji su mišljenja da će to biti „naked“, „touring“ i „adventure“ modeli.

Domenikali je takođe izjavio da je pozitivno iznenađen trkačkim Panigale V4 R superbajkom, koji koristi V4 zapremine 998 kubika.

„Uz smanjenu zapreminu bilo je teško zadržati istu snagu, ali je agregat lepo reagovao na poboljšanja koje smo odradili, pa smo na kraju imali više snage nego što smo prvobitno očekivali. Na mnogo načina, to je najnapredniji motocikl koji je Ducati ikada razvio.“

Istina je da je tim koji je radio na WSBK mašini imao mnogo više slobode u radu od svojih kolega koji su zaduženi za MotoGP motocikl, jer „premijerna klasa“ ne dozvoljava pakete elektronike, krilca, elektronsko ogibljenje i ABS.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Ducati

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of