0

30 BYD električnih autobusa za aerodrom u Bruxellesu

Kineska kompanija BYD, koja je najveći svetski proizvođač električnih autobusa, isporučiće aerodromu u Bruxellesu 30 električnih autobusa koji će služiti za prevoz putnika od terminala do aviona i obratno. Iz kompanije Brussels Airport Company (BAC), kompanija koja upravlja aerodromom, istaknuli su kako je ova narudžba deo njihovih nastojanja za smanjenjem emisije CO2 za 40 posto do 2030., a jedan autobus je već prošao testiranja početkom ove godine. U sklopu ugovora BYD se obvezao na održavanje autobusa i baterija u periodu od 10 godina.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Kinezi dali garanciju – Ikarbus će biti ponos Srbije

Prekjuče se desilo nešto što je garancija da će Ikarbus biti ponos Srbije, rekao je za TV Prva Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede. “Ušli smo u partnerske odnose sa kineskom kompanijom Landžu Guangdong nju enerdži automobile (LGNEA) ranije, a oni su pre dva dana izmirili sve svoje obaveze prema banci i kupili potraživanja”, rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, kineska kompanija se tako kvalifikovala, odnosno, ispunila sve uslove da postanu većinski vlasnik Ikarbusa, a onda i “da počne da radi na svojim velikim planovima za tu kompaniju”. 

Ministarstvu privrede se otvaraju ponude za jednu drugu investiciju, za kupovinu imovine Luke Novi Sad. 

Opširnije u video prilogu:

Izvor:B92.net Foto: arhiva Smagazin.rs


Please follow and like us:
0

Decenija zatvaranja srpskih fabrika autobusa

Počela je 2019. godina, a sa njom i nove najave o kineskoj fabrici autobusa na mestu Ikarbusa. U intervjuu, koji je objavio RTS, generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić je naveo da se očekuje potpisivanje ugovora sa Jinlongom tokom juna, i da će Ikarbus zadržati svoj proizvodni program. Međutim, ukoliko se planovi sa kineskim investitorom ne ostvare, Ikarbus bi mogao da zatvori ciklus i zapečati nekada bogatu srpsku autobusku industriju.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Prvi BYD autobusi proizvedeni u Francuskoj

Iz nove fabrike kineske kompanije BYD u francuskom Buveu izašla su prva dva autobusa namenjena gradskom prevozniku iz tog grada. Kompanija BYD France isporučila je prve potpuno električne autobuse sklopljene u svojoj fabrici u Buveu. Nedavno je održana svečana ceremonija otvaranja koja je obeležila isporuku dva potpuno električna autobusa dužine 12 metara, namenjenih lokalnom prevozniku iz Buvea.

Continue Reading
Please follow and like us: