0

Slovenija je prva u Evropi testirala e-CMR u drumskom saobraćaju

Uvođenje elektronskog teretnog lista bi u praksi predstavljalo veću sigurnost na putevima i bolju ekonomsku konkurentnost. Na graničnom prelazu Obrežje, na inicijativu Ministarstva inostranih poslova i u saradnji sa Finansijskom upravom Republike Slovenije, sproveden je eksperimentalni transport domaćeg teretnog kamiona, koji je bio kontrolisan potpuno elektronskim e-CMR teretnim listom.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

30 BYD električnih autobusa za aerodrom u Bruxellesu

Kineska kompanija BYD, koja je najveći svetski proizvođač električnih autobusa, isporučiće aerodromu u Bruxellesu 30 električnih autobusa koji će služiti za prevoz putnika od terminala do aviona i obratno. Iz kompanije Brussels Airport Company (BAC), kompanija koja upravlja aerodromom, istaknuli su kako je ova narudžba deo njihovih nastojanja za smanjenjem emisije CO2 za 40 posto do 2030., a jedan autobus je već prošao testiranja početkom ove godine. U sklopu ugovora BYD se obvezao na održavanje autobusa i baterija u periodu od 10 godina.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Kinezi dali garanciju – Ikarbus će biti ponos Srbije

Prekjuče se desilo nešto što je garancija da će Ikarbus biti ponos Srbije, rekao je za TV Prva Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede. “Ušli smo u partnerske odnose sa kineskom kompanijom Landžu Guangdong nju enerdži automobile (LGNEA) ranije, a oni su pre dva dana izmirili sve svoje obaveze prema banci i kupili potraživanja”, rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, kineska kompanija se tako kvalifikovala, odnosno, ispunila sve uslove da postanu većinski vlasnik Ikarbusa, a onda i “da počne da radi na svojim velikim planovima za tu kompaniju”. 

Ministarstvu privrede se otvaraju ponude za jednu drugu investiciju, za kupovinu imovine Luke Novi Sad. 

Opširnije u video prilogu:

Izvor:B92.net Foto: arhiva Smagazin.rs


Please follow and like us:
1

Scania razvila pametni prsluk za veću bezbednost

Scania je u saradnji sa švedskim start-upima Light Flex i Imagimob razvila prsluk koji, osim što lepo izgleda, podiže sigurnost vozača dok je van kabine te može pozvati i pomoć ako se nešto dogodi. U Evropi su transport i skladištenje treće najopasnije zanimanje, a vozači su izloženi nesrećama ne samo tokom vožnje već i dok obavljaju druge aktivnosti tokom kojih su van kabine (utovar, osiguranje tereta i sl.). Obzirom na veliki broj ulazaka i izlazaka iz kabine vozač može pasti i povrediti se, a velika je i opasnost naleta drugih učesnika u saobraćaju dok se vozač kreće oko kamiona.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

ISUZU vozila na 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu

Na predstojećem 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, kompanija TRIO MOTORS iz Novog Sada, ovlašćeni uvoznik, prodavac i serviser ISUZU vozila, domaćoj publici predstaviće unapređeni D-MAX pikap, bogato opremljen, pokretan snažnim, ali ekonomičnim 1,9-litarskim Ddi motorom, u skladu sa najnovijim Euro 6 normama.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Inteligentni gutač kilometara

Okolinom Las Vegasa provozali smo novu Cascadiu. Petnaest litarski motor i automatski Daimlerov mjenjač, uz puno bezbednosnih sistema preslikanih s Actrosa, neodoljivi su američkim prevoznicima. Odavno su kamioni s nosom napustili evropske puteve, pa kad imate priliku sesti za upravljač jednog takvog i to u srcu Amerike, onda je to veliko veselje.

Continue Reading
Please follow and like us: