0

Hayabusa ipak nije mrtva

Internetom je prošle sedmice, kao bomba odjeknula vest o „smrti“ Suzuki Hayabuse, ali izgleda da su medijski natpisi bili pomalo prenaglašeni. Oglasila se i američka filijala japanske kompanije i to saopštenjem za medije, u kojem je poručila da će se proizvodnja Hayabuse za tržište SAD nesmetano nastaviti.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Na oproštaju od Honde, Pedrosa dobio dva trkačka motocikla

Na događaju nazvanom „Honda Thanks Day“, bivši as japanskog tima je na poklon dobio dve svoje bivše gran pri mašine.

Španac je svoju celokupnu karijeru proveo u Hondi – preko klase 125 kubika, 2001, zatim dve sezone u klasi 250 kubika, a onda još 13 godina u fabričkom timu.

Pedrosa je Hondi doneo 54 pobede, od kojih 31 u „premijernoj klasi“, uz naslove osvojene 2003, 2004. i 2005. godine.

Na kraju ovogodišnjeg izdanja „Honda Thans Day“ događaja, Pedrosa je dobio RCV MotoGP motocikl (pretpostavljamo da je u pitanju model iz 2006.), kao i dvotaktni RS250RW.

Motocikle su mu uručili direktor HRC-a, Tecuhiro Kuvati i predsednik Honde, Takahiro Hačigo.

Pedrosa je na ovom događaju bio jedini MotoGP vozač iz sezone iza nas, jer se Mark Markes oporavlja od operacije ramena.

Izvor: Moto-berza.com

Please follow and like us:
0

Ducati planira nove modele sa V4 motorom

Izvršni direktor kompanije Ducati, Klaudio Domenikali, otkrio je da renomirani proizvođač planira još V4 modela. Kao razlog za takvu odluku, naveo je uspeh modela Panigale V4. Ducati planira da u narednih 5 godina lansira 29 novih motocikala, a među njima će se naći i dvotočkaši iz segmenata u kojima kompanija u ovom trenutku nije prisutna. To znači da će V4 agregat biti korišćen na različitim platformama. Continue Reading

Please follow and like us:
0

Ova Honda je pravi poklon za predstojeće praznike

Bliži se vreme praznika, a zna se, gde su praznici, tu su i pokloni. Međutim, naći pravi poklon je ponekad izuzetno teško. Zato mi imamo jednu ideju, bar kada se radi o poklonu za pravog ljubitelja dva točka. Doduše, košta i to poprilično. Ovakvu mašinu bi svako poželeo u svojoj garaži, a nije teško pogoditi zašto. Ipak se radi o superbajku, pravom superbajku! Continue Reading

Please follow and like us: