0

Predlog da se zabrani uvoz automobila starijih od 10 godina

Ministarstvo za zaštitu životne sredine predložiće zakon koji će zabranjivati uvoz automobila starijih od 10 godina. “Postali smo groblje najgorih automobila zapadne Evrope”, kaže ministar Goran Trivan. Prosečan vek automobila koji se voze po drumovima Srbije je 15 godina (između 13 i 17 godina), pokazalo je istraživanje iz prošle godine.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Slovenija je prva u Evropi testirala e-CMR u drumskom saobraćaju

Uvođenje elektronskog teretnog lista bi u praksi predstavljalo veću sigurnost na putevima i bolju ekonomsku konkurentnost. Na graničnom prelazu Obrežje, na inicijativu Ministarstva inostranih poslova i u saradnji sa Finansijskom upravom Republike Slovenije, sproveden je eksperimentalni transport domaćeg teretnog kamiona, koji je bio kontrolisan potpuno elektronskim e-CMR teretnim listom.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Fiat 500L Cross: Specijalna sajamska ponuda za pravna lica

U ponudi za pravna lica je N1 verzija, i to sa benzinskim motorom (po ceni od 10.990 evra bez PDV-a) i sa dizel motorom (po ceni od 11.990 evra bez PDV-a). U opremi su 7″- multimedia, automatski klima uređaj, tempomat, kamera za parkiranje, parking senzori pozadi, LED dnevna svetla, svetla za maglu, Traction Plus sistem, 17″ aluminijumske felne…

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Porsche pokreće proizvodnju penzionisanog modela

Nakon što su poslednji primerci skupocenog modela završili na dnu mora Porsche će model vratiti u proizvodnju. Radi se o modelu 911 GT2 RS čija proizvodnja je obustavljena u februaru. Međutim, nakon što je nekoliko poslednjih primeraka nakon potonuća broda završilo na dnu mora Porsche će vratiti model u proizvodnju, a sve kako bi isporučio odgovarajuće primerke kupcima iz Brazila.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Konkurenti sasekli ideju Volvoa o ograničenju brzine na 180 km/h

Nakon inovativne ideje Volvoa nije trebalo dugo da čujemo mišljenje o vrućoj temi i od drugih velikih proizvođača automobila u Evropi. Iza želje Volvoa da ograniči najveću brzinu svojih novih automobila na 180 km/h ne stoje samo bezbednosni nego i neki manje idealistički razlozi, tvrde neki ugledni proizvođači automobila u Evropi.

Continue Reading
Please follow and like us: