0

PREMIJERA HRVATSKOG IZUMA – Solarni paneli za morske uslove

Photo: Pixabay/Slobodan Bobo Varga

Solarni paneli na malim plovilima donedavno su zvučali kao teško izvodljiva misija koju su konačno hrvatski stručnjaci doveli do nivoa praktične primene i patentiranja. Upućeni se slažu da je ovo projekt koji bi mogao promeniti način razmišljanja o dobivanju struje na manjim jedrilicama i brodovima, a glavni i odgovorni za ovu ideju je Slobodan Varga koji je rekao i malo više za Morski.hr.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Goga Yachting Club ovlašćeni diler Regal plovila

Početkom januara kompanija Goga Yachting Club je zvanično postala ovlašćeni diler renomiranih američkih plovila Regal Boats za teritoriju Srbije i Crne Gore. Regal Boats je svoje temelje na polju luksuznih jahti postavio još 1969. godine. Zahvaljujući dokazanoj inovativnosti i snažnoj težnji ka visokom kvalitetu i zadovoljenju kupaca, kompanija Regal postala je veoma popularan i cenjen brend i van američkog kontinenta.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Mercury slavi 80. rođendan

Ove, 2019. godine Mercury slavi veliki jubilej – punih osam decenija predanoga rada i inovacija na polju prvenstveno vanbrodskih motora. Sve je počelo 22. februara 1939. godine kad je Carl Kiekhaefer kupio propali obrt s namerom da u njega investira sveži kapital i počne proizvoditi opremu za mlečnu industriju.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Yamaha F375 XTO

Serija vanbrodskih motora V8 XTO dobila je novoga člana. Ovaj 5,6 litarski motor snage 375 KS ima doslovno brutalni obrtni moment, te implementiranu najnoviju XTO tehnologiju s direktnim ubrizgavanjem goriva i potpuno integrisanim električnim sistemom upravljanja. S pritiskom od 200 bara sistem ubrizgavanja gorivo isporučuje u tri odvojene faze.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Jeanneau Prestige 520

Prestige 520 nadilazi smeštaj kakav nude kategorije brodica. Ovde je nivo komotiteta dignut na kućni nivo kako bi se vlasnik, odnosno putnici osećali dobro. Evidentno je da su kod Jeanneau plovila serije Prestige ugođaj i luksuz standard u opremanju.

Continue Reading
Please follow and like us: