0

Rambov solarni jedrenjak „Boka“ porinut u more

Prvi solarni jedrenjak na Jadranu, a verovatno i mnogo šire „Boka“, hercegnovskog polivalentnog umetnika i jedriličara Antonija Pušića, alijas Ramba Amadeusa, porinut je u more. Brod, da tako kažemo, još nije u potpunosti završen, jer se čekaju jedra pa će zvanična promocija biti prvog juna kada se planira svečano uplovljavanje u matičnu luku – mulo na Škveru. Međutim odrađena je prva probna plovidba elektromotrom na solarni pogon, pa se može reći da je jedan istorijski poduhvat zaokružen i oficijalno proglasiti „Boku“ prvim “Zero emission” brodom na Jadranu.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Leader 36: Lider novog leta

Ukoliko spadate u red ljudi koji tokom hladnih zimskih dana neretko u mislima prizivaju leto, sunce i toplo more, pravo je vreme da se upoznate sa još jednom komponentom koja će se savršeno uklopiti u navedeni prizor. Reč je o Leader 36, snažnoj nevelikoj jahti iza koje stoji brodogradilište „Jeanneau“, plovilu koje poznavaoci nautike predstavljaju kao savršen sklad elegancije, oštrine, visokih performansi i luksuza.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

POSAO IZ SNOVA: Testirajte luksuzne jahte za 1.865 dolara NEDELJNO

Startap vebsajt oglasio je potencijalno najbolji posao na svetu – putovanje oko sveta i testiranje luksuznih jahti, uz naravno veoma dobru zaradu. Posao iz snova oglasio je nedavno lansiran vebsajt za luksuznu kupovinu HushHush. Tržište, poznato kao Amazon za milionere, traži nekoga da ocenjuje jahte pre nego što budu oglašene na sajtu.

Continue Reading
Please follow and like us: