0

Grad Zagreb preuzeo vozila zimske službe

Vozni park zagrebačke zimske službe bogatiji je za pet novih vozila s pripadajućim uređajima. Zimsku opremu, odnosno snežne plugove i posipače proizvela je i isporučila hrvatska firma RASCO koja je obavila i kompletnu ugradnju na vozila – kamione marke Mercedes-Benz Arocs – koje je isporučio Star Import, ovlašćeni uvoznik za Mercedesova vozila u Republici Hrvatskoj.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Actros SLT vuče Airbus

Spektakularna operacija prevoza oštećenog Airbusa A 320 iz Tallinna u Calw, nedaleko Stuttgarta, trajala je ukupno 11 dana. Prevoz Airbus A 320 iz Tallina u Estoniji na jug Nemačke čini se kao nemoguća misija, ali je ipak uspešno izvedena. Avion je šotećen pri sletanju u Tallinu i više se nije mogao samostalno odvesti u airbusov KSK Special Forces Command centar u Calwu jugozapadno od Stuttgarta. Mercedes-Benz Actros 4163 SLT sa 630 KS vukao je kompoziciju tešku 90 tona, dugačku 60 metara i široku 5 metara na kojoj se nalazio trup aviona.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Prvi serijski kamion s mogućnošću delimične autonomne vožnje

Nova Freightliner Cascadia predstavljena je pre dve godine od kada je prodato 145.000 komada, a Daimler je prikazao nekoliko unapređenja koja će omogućiti dodatno smanjenje potrošnje goriva. Pre svega se radi o aerodinamičkim dodacima poput deflektora na A nosačima, bolje oblikovanog branika, različitih bočnih oplata i slično.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Sve veći interes za plin u Evropi

Finansijske uštede i izbegavanje sve brojnijih ograničenja saobraćaja u urbanim sredinama, vezanim uz zagađenje izduvnih gasova i bukom, podstiču prevoznike širom Evrope na investicije u vozila pokretana prirodnim gasom. Kako je Iveco tehnološki predvodnik na tom polju, logično je da se Stralis NP nametnuo kao najozbiljniji i najkonkretniji plinski “teškaš” na tržištu, a knjiga narudžbi za ove modele se puni sve bolje.

Continue Reading
Please follow and like us: