0

Izgorelo šest Frikomovih kamiona


Šest kamiona je izgorelo, a dva su oštećena u požaru koji je sinoć oko ponoći izbio na parkingu firme „Frikom“ na Mramorskom brdu kod Niša. Kamioni su bili pakirani na razdaljini od jednog metra jedan od drugog i priključeni na električno napajanje, s obzirom na to da se radi o hladnjačama namenjenim prevozu smrznute robe, javlja RTS.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Pametni tahografi od 15. maja

Kao što smo već pisali, počevši od 15. juna 2019. sva nova teretna motorna vozila čija je najveća dopuštena masa veća do 3,5 tone, svi novi autobusi i sva nova vučna vozila čija je najveća dopuštena masa u kombinaciji s priključnim vozilom veća od 3,5 tona, a koja se prvi put puštaju u saobraćaj (koja se prvi puta registriraju) na tržištu Evropske unije, moraju biti opremljena pametnim tahografom.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Svetski uspeh “kratke haube”

Pre 60 godina Daimler-Benz predstavio je prve modele iz nove serije komercijalnih vozila koja su u idućih 20 godina predstavljala temelj ekspanzije kamionskog programa marke Mercedes-Benz širom sveta . Kada je 5. marta 1959. u Stuttgartu Mercedes-Benz predstavio je nove modele kamiona L 322 i L 327 (iz tzv. “mittelschwere Klasse”) te L 337 (kao deo “schwere Klasse”) niko nije mogao pretpostaviti…

Continue Reading
Please follow and like us: