0

Slovenija je prva u Evropi testirala e-CMR u drumskom saobraćaju

Uvođenje elektronskog teretnog lista bi u praksi predstavljalo veću sigurnost na putevima i bolju ekonomsku konkurentnost. Na graničnom prelazu Obrežje, na inicijativu Ministarstva inostranih poslova i u saradnji sa Finansijskom upravom Republike Slovenije, sproveden je eksperimentalni transport domaćeg teretnog kamiona, koji je bio kontrolisan potpuno elektronskim e-CMR teretnim listom.

Continue Reading
Please follow and like us:
1

Scania razvila pametni prsluk za veću bezbednost

Scania je u saradnji sa švedskim start-upima Light Flex i Imagimob razvila prsluk koji, osim što lepo izgleda, podiže sigurnost vozača dok je van kabine te može pozvati i pomoć ako se nešto dogodi. U Evropi su transport i skladištenje treće najopasnije zanimanje, a vozači su izloženi nesrećama ne samo tokom vožnje već i dok obavljaju druge aktivnosti tokom kojih su van kabine (utovar, osiguranje tereta i sl.). Obzirom na veliki broj ulazaka i izlazaka iz kabine vozač može pasti i povrediti se, a velika je i opasnost naleta drugih učesnika u saobraćaju dok se vozač kreće oko kamiona.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

ISUZU vozila na 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu

Na predstojećem 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, kompanija TRIO MOTORS iz Novog Sada, ovlašćeni uvoznik, prodavac i serviser ISUZU vozila, domaćoj publici predstaviće unapređeni D-MAX pikap, bogato opremljen, pokretan snažnim, ali ekonomičnim 1,9-litarskim Ddi motorom, u skladu sa najnovijim Euro 6 normama.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Inteligentni gutač kilometara

Okolinom Las Vegasa provozali smo novu Cascadiu. Petnaest litarski motor i automatski Daimlerov mjenjač, uz puno bezbednosnih sistema preslikanih s Actrosa, neodoljivi su američkim prevoznicima. Odavno su kamioni s nosom napustili evropske puteve, pa kad imate priliku sesti za upravljač jednog takvog i to u srcu Amerike, onda je to veliko veselje.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

20 Volvo FH LNG za REAX

Logistička firma REAX je preuzela prvih sedam od ukupno 20 Volvo LNG modela, a ovo je prva veća flota LNG kamiona u Nemačkoj. REAX Transporte je tradicionalni Volvo kupac, a sad su se odlučili da uz klasične kamione, flotu prošire s LNG vozilima. Direktori firme René i Alexander Bielesch ističu kako su za njih uz ekološke, važni i ekonomski motivi jer ova vozila osim što manje zagađuju imaju i manju potrošnju, odnosno manje operativne troškove u usporedbi s kamionima koji koriste dizel gorivo.

Continue Reading
Please follow and like us: