0

Američki nuklearni brod uplovljava u splitsku luku, s njim u grad stiže i 5000 mornara

Foto USNS

Vlada RH je dala zeleno svetlo za uplovljavanje američkog ratnog nuklearnog broda Abraham Lincoln u splitsku luku. Grdosija koja nosi devedesetak aviona i helikoptera u unurašnjim hrvatskim morskim vodama boraviće od 8. do 11. majaa uglavnom zbog, kako su saopštili iz Banskih dvora, odmora posade i logističke popune.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

U Istanbulu počeo jedan od najvećih sajmova odbrambene industrije

U Istanbulu je danas počeo Međunarodni sajam odbrambene industrije (IDEF) koji spada u red najvećih susreta predstavnika vojnog i sigurnosnog sektora u svetu, javlja Anadolu Agency (AA). IDEF se 14. put održava u Centru TUYAP u Istanbulu, a svečanom otvorenju prisustvovao je turski predsednik Recep Tayyip Erdogan, turski potpredsednik Fuat Oktay, ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar odbrane Hulusi Akar, turski ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank te brojni drugi turski strani zvaničnici i gosti.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

U Srbiji njive oru traktori stariji od 20 godina

Foto D. Jevremović

Prosečna starost vlasnika gazdinstva je 61 godina, što je povećanje od dve godine u odnosu na popis iz 2012. Srbija ima 569.310 poljoprivrednih gazdinstava što je 9,9 odsto manj u odnosu na popis 2012. godine, pokazuju prvi rezultati Ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava. Najveći broj gazdinstava registrovan je u Zlatiborskoj oblasti.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Početak ispitivanja novog terenskog vozila Zastava NTV

Vojnotehnički institut u saradnji sa privrednim društvom „Zastava TERVO” iz Kragujevca učestvovao je u projektovanju novog terenskog vozila „Zastava NTV“ koje je proizvedeno u kragujevačkoj fabrici u dve varijante – kao kombi sa produženom kabinom za prevoz 8+1 lica i teretno vozilo sa kratkom kabinom za transport oruđa i materijala mase do 1,4 tone.

Continue Reading
Please follow and like us: