0

Sa aerodroma kod Kraljeva, avioni poleću u junu

Lučani — Plan je da u junu na aerodromu Lađevci kod Kraljeva imamo avione tipa boing 737 koji će učestvovati u saobraćaju. To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ministarka je u Lučanima podsetila da je Vlada Srbije donela prošle sedmice odluku da aerodrom postaje mešoviti aerodrom, odnosno civilno-vojni i dodala da očekuje da vlada u petak potpiše ugovor sa operaterom za civilni deo aerodroma, što je preduzeće “Aerodromi Srbije”.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Aviokompanija FlyBosnia izvela prvi čarter let

Start-up FlyBosnia je obavila svoj prvi čarter let prije planiranog početka operacija sa Sarajevskog aerodroma. Sarajevska aviokompanija tokom vikenda prenela je “Plamen mira” iz Banja Luke u glavni grad Bosne i Hercegovine za otvaranje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2019. godine 10. februara. Avion FlyBosnia Airbus A319 je imao specijalne EYOF naljepnice preko trupa, kao i veći logo.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Turkish Airlines povećava broj letova od Istanbula do Podgorice

Kompanija Turkish Airlines tokom leta planira povećati frekvenciju letova prema državama bivše Jugoslavije. Povećanje broja letova prema BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori dolazi paralelno s kompletiranjem i potpunim aktiviranjem novog istanbulskog aerodroma 3. marta. Kada je u pitanju Podgorica, Turkish Airlines će broj linija za Podgoricu povećati na 14 nedeljno.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Hoće li i aerodromi u Federaciji BiH pod koncesiju?

Po uzoru na Hrvatsku, Srbiju ili Crnu Goru, i vlasti u BiH mogle bi u skorije vreme zakonski omogućiti davanje aerodroma pod koncesiju na rok od 20 ili više godina, piše Večernji list BiH. Iako, kako govore iskustva iz država regije, s davanjem koncesija na aerodrome treba biti jako oprezan, činjenica je da bi se davanjem koncesijskog ugovora neke stvari u aerodromima u BiH mogle promeniti nabolje.

Continue Reading
Please follow and like us: