0

Albanija otpisuje deo avijacije: Migove prodaju za samo 10.000 evra

Foto: Epa/ Armando Babani

Tirana — Zvanična Tirana rešila je da rasproda i otpiše veći deo svog ratnog vazduhoplovstva koje datira iz vremena socijalizma. Muzeji, škole i kolekcionari iskazali su nameru da tim vazdušnim relikvijama daju novi dom. Na ogoljenoj padini na severu Albanije nalazi se baza, ukopana u srcu planine. Iza masivnih čeličnih vrata skriven je deo penzionisane flote.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Startovala linija Štutgart-Podgorica, letovi tokom cele godine

Linija Štutgart-Podgorica-Štutgart zvanično je danas počela da se realizuje. Prvi avion Laudamotiona, tipa Airbus A320 iz Štutgarta sletio je u 12:55 na Aerodrom Podgorica gdje je upriličen svečani doček. Karte za tu liniju puštene su u prodaju kada je novembru objavljena saradnja Laudamotiona i Aerodroma Crne Gore a njihova prodaja teče na izvanrednom nivou.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Novih 12 avio-linija sa niškog aerodroma

Od 1. jula ove godine sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ uvode se avio-linije do gradova u Nemačkoj, Švedskoj, Austriji, Mađarskoj, Italiji, Sloveniji i Crnoj Gori. Niš će se sve više razvijati jer je pomoć državnog rukovodstva ovom gradu svakodnevna i sve veća. Ovo je juče na konferenciji za novinare u niškoj Gradskoj kući rekao gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, povodom najnovije odluke vlade, donete prekjuče, o proglašenju linija od javnog interesa u vazdušnom saobraćaju.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Sa aerodroma kod Kraljeva, avioni poleću u junu

Lučani — Plan je da u junu na aerodromu Lađevci kod Kraljeva imamo avione tipa boing 737 koji će učestvovati u saobraćaju. To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ministarka je u Lučanima podsetila da je Vlada Srbije donela prošle sedmice odluku da aerodrom postaje mešoviti aerodrom, odnosno civilno-vojni i dodala da očekuje da vlada u petak potpiše ugovor sa operaterom za civilni deo aerodroma, što je preduzeće “Aerodromi Srbije”.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Aviokompanija FlyBosnia izvela prvi čarter let

Start-up FlyBosnia je obavila svoj prvi čarter let prije planiranog početka operacija sa Sarajevskog aerodroma. Sarajevska aviokompanija tokom vikenda prenela je “Plamen mira” iz Banja Luke u glavni grad Bosne i Hercegovine za otvaranje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2019. godine 10. februara. Avion FlyBosnia Airbus A319 je imao specijalne EYOF naljepnice preko trupa, kao i veći logo.

Continue Reading
Please follow and like us: