0

Električni minibus „Zeleni zmaj“ stigao u Kupinovo

Električni minibus „Zeleni zmaj“ Turistička organizacija opštine Pećinci dobila je u okviru programa „Podrška regionalnom i ruralnom razvoju u Srbiji“ koji finansira Švajcarska agencija za saradnju. „Zeleni zmaj“ promovisan je u dvorištu Etno kuće „Putnik“ u Kupinovu odakle je krenula prva vožnja obodom Specijalnog rezervata prirode „Obedska bara“ do reke Save.

Continue Reading
Please follow and like us:
1

Scania razvila pametni prsluk za veću bezbednost

Scania je u saradnji sa švedskim start-upima Light Flex i Imagimob razvila prsluk koji, osim što lepo izgleda, podiže sigurnost vozača dok je van kabine te može pozvati i pomoć ako se nešto dogodi. U Evropi su transport i skladištenje treće najopasnije zanimanje, a vozači su izloženi nesrećama ne samo tokom vožnje već i dok obavljaju druge aktivnosti tokom kojih su van kabine (utovar, osiguranje tereta i sl.). Obzirom na veliki broj ulazaka i izlazaka iz kabine vozač može pasti i povrediti se, a velika je i opasnost naleta drugih učesnika u saobraćaju dok se vozač kreće oko kamiona.

Continue Reading
Please follow and like us:
0

Novi kamion za vatrogasce u Novom Pazaru

Novopazarska vatrogasno-spasilačka jedinica, dobila je od Ministarstva unutrašnjih poslova novo navalno vatrogasno-spasilačko vozilo koje im je, u Beogradu, uručio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Vatrogasci iz Beograda, Vranja , Leskovca i Sombora su takođe dobili isto vozilo a dve cisterne najvećeg kapaciteta, sa više od 10.000 litara, dobile su vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu i Kikindi.

Continue Reading
Please follow and like us: